Contactpersoon

Jos Posthuma
Positie:
Initiatiefnemer
Adres:
Leiden NL
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Overige gegevens

Overige gegevens:

Jos Posthuma (1949, Rijswijk ZH) behaalde zijn kandidaats psychologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden (1971) en studeerde van 1972- 1976 aan het Instituut voor Sociale en Bedrijfspsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Hij maakte in die periode deel uit van de Temagroep Noord Nederland en combineerde zijn studie met een assistentschap Methoden &Technieken en was tevens docent Sociale Psychologie aan de ASCA (thans Hogeschool Groningen).

Tussen 1976 en 1979 werkte hij als stafmedewerker Arbeidszaken bij Centraal Beheer te Apeldoorn. Van 1979 -1991 werkte hij als coördinator van de Wetenschapswinkel aan de Universiteit van Leiden en was tevens voorzitter van de AbvaKabo.

Tussen 1991 en 2004 was hij als partner en consultant verbonden aan SANT organisatieadviseurs te Amsterdam en bouwde in die periode een brede adviespraktijk op in het begeleiden van veranderingsprocessen, reorganisaties en fusies. Vanaf 2004 werkt hij als zelfstandig consultant en vervulde verschillende directiefuncties o.a. bij wetenschappelijke bibliotheken en arbodiensten.

“Werken op het snijvlak van wetenschap politiek en beleid” bracht hem tussen 2003 en 2007 tot lid van de Leidse gemeenteraad en hij bekleedde enige toezichthoudende functies bij gezondheids- en welzijnsinstellingen.