Contactpersoon

Roelof Wittink
Positie:
Initiatiefnemer
Adres:
Utrecht NL
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Overige gegevens

Overige gegevens:

Biografie Roelof Wittink

Roelof Wittink (1948, Emmen) studeerde Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van 1970 tot 1975 maakte hij deel uit van de Temagroep Noord Nederland aan het Instituut voor Sociale en Bedrijfspsychologie. Na zijn studie werkte hij tot 1979 als journalist buitenland bij De Waarheid in Amsterdam.

Vervolgens begon hij een loopbaan bij de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid en ontwikkelde zich als verkeerspsycholoog gespecialiseerd in gedragsbeïnvloeding, sociale markering en verkeerseducatie. In 1996 richtte hij met drie andere experts de stichting Interface for Cycling Expertise I-CE op en werd in 1998 de eerste directeur. I-CE had als doel om internationaal expertise over fietsbeleid te leveren. In 2010 ontving hij de “Award for Cycling Promotion”van de ‘Cycling Embassy of Denmark’.

In 2011 ging I-CE op in het publiek private netwerk “The Dutch Cycling Embassy”. Roelof Wittink was kwartiermaker en werd de eerste directeur. Hij zette samenwerking op met tal van Nederlandse diplomatieke posten en maakte deel uit van een internationale werkgroep die VN secretaris-generaal Ban Ki-moon adviseerde over een strategie voor duurzame mobiliteit in het kader van de Rio+20 conferentie.

In 2013 ging Roelof Wittink met pensioen en nam afscheid van de Dutch Cycling Embassy.