Contactpersoon

Bea Blokhuis

Overige gegevens

Overige gegevens:

Bea Blokhuis (Amsterdam , 1958) studeerde Klassieke Talen aan de VU te Amsterdam. Tijdens haar studie was ze als student-assistent bij ZWO betrokken bij de editie van prof. dr. S.R. Slings van Plato’s Politeia, Oxford Classical Texts (Oxford, 2003).

Na haar studie werkte ze aan de Rug, als Aio en als docent Latijn en Grieks. Ze was gedurende enige jaren AiO-contactpersoon RuG bij het Netwerk Mediëvistiek. In 2004 voltooide ze aan de RuG  haar dissertatie  De vitae van de Angelsaksische heiligen van Ely in de twaalfde eeuw: hagiografie in context, promotores prof. dr C.H.J.M. Kneepkens en prof. dr A.A. MacDonald.  Ze is nu verbonden aan de Faculteit GGW als docent Grieks en aan de Faculteit der Letteren als docent Middeleeuws Latijn en is lid van de editiegroep Kroniek van Helinand van Froidmont o.l.v. prof. dr C.H.J.M. Kneepkens,  Hiernaast is ze sinds 2006 werkzaam  als docent klassieke talen aan het Willem Lodewijk Gymnasium te Groningen.

Als lid van SI club De Eemsmond, onderdeel van de wereldwijde vrijwilligersorganisatie en NGO  Soroptimist International, zet zij zich in voor verbetering van de positie van vrouwen en kinderen wereldwijd (http://www.soroptimistinternational.org/).

Sinds 1992 is ze woonachtig in Delfzijl, waar ze diverse gaswinningsgerelateerd aardbevingen heeft meegemaakt, waarbij ook schade aan haar huis is ontstaan en waarbij ze ervaring heeft opgedaan met het schadetaxatiesysteem van de Nam en de toegevoegde waarde van de Onafhankelijke Raadsman (‘gasombudsman’) Leendert Klaassen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Ze is lid van de Groninger Bodembeweging (http://www.groninger-bodem-beweging.nl/ ) en zet zich specifiek in, zowel via ludieke acties als via kritische vragen op wetenschappelijke of informatieve bijeenkomsten, om aandacht te vragen voor de psychische schade die wordt veroorzaakt door de gaswinning in Groningen.  Een van deze acties behelst het declareren bij de Nam-directie van een reddingsvlot in verband met de aardbevingsgevoeligheid van dijken, zeesluis en dijkcoupures in Delfzijl .