Contactpersoon

Marijke van Beek

Overige gegevens

Overige gegevens:

Marijke van Beek is burgemeester gemeente Eemsmond, 61 jaar, getrouwd en moeder van 3 kinderen en geboren in Hengelo. 

"Ik wil zorgen voor economische groei in onze gemeente en ook binnen de gehele provincie Groningen. Het moet een plaats zijn waar mensen veilig kunnen wonen, verblijven en werken. Samenwerking is daarbij van essentieel belang."

Samen werken aan een robuuste toekomst

Marijke van Beek voelt zich erg betrokken bij de inwoners van Eemsmond en ze wil er dan ook voor zorgen dat het er borrelt en bruist. De gemeente met het mooiste uitzicht moet een plek zijn waar mensen goed kunnen vertoeven, waar ze veilig kunnen wonen en waar mensen graag naar toe gaan. Samen zorgen voor economische groei, werkgelegenheid en veiligheid. Samen zorgen voor een robuuste toekomst met aandacht voor kwaliteit en financiering.

Haar huidige werkzaamheden bestaan uit alle wettelijke taken en daarnaast is ze portefeuillehouder van openbare orde en veiligheid (inclusief handhaving), beleidscoördinatie (inclusief gaswinningdossier en herindeling), algemeen juridische en bestuurlijke zaken, economische zaken, communicatie (inclusief publieksbalie en klantcontactcentrum) en personeel en organisatie.

Ook vervult ze diverse nevenfuncties. Zo is ze lid van de Raad van Commissarissen Groningen Seaports NV, is ze voorzitter van zowel de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (afd. Eemshaven), Werkorganisatie VTH-DEAL (Vergunningverlening, toezicht en handhaving - Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum) als voorzitter van de Stuurgroep Economie, Infrastructuur en Arbeidsmarktbeleid, Eemsdelta.

Eerder werkte ze als loco-burgemeester en wethouder bij de Gemeente Haaksbergen en bekleedde daarnaast diverse andere politieke functies. Zo was ze fractievoorzitter bij Partij van de Arbeid, zat ze in de Gemeenteraad van Haaksbergen en was ze congresafgevaardigde PvdA. Ook vervulde ze diverse nevenfuncties. Ze was lid van de Raad van Commissarissen SC Veendam - waarin ze haar passie voor sport kwijt kon - en ze was lid van de landelijke VNG-commissie Welzijn en Volksgezondheid. En in de functie als voorzitter Comité Culturele Activiteiten vinden we haar passie voor cultuur terug.

Haar carrière startte in de zorgwereld. Zo werkte ze als manager Thuiszorg en was ze als interim Directeur-Coördinator Stichting Zorgplein Haaksbergen.  Ook volgde ze diverse HBO- en post HBO-opleidingen. Op dit moment volgt zij de Commissarissencyclus aan de Nyenrode Business Universiteit.